Skip to content
ΦΥΕ: Φυσικές Επιστήμες

ΦΥΕ 20: Γενικά Μαθηματικά ΙΙ


Τάξη
Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο μάθημα, πάτησε παρακάτω.
Επικοινωνήστε μαζί μαςΦΥΕ 20: Online Φροντιστηριακή Υποστήριξη - Coaching & Mentoring


.............................................................................................................................................................................

1985 - 2016
: 31 χρόνια Arnos Online Education!!!


Σε συνεργασία με τη Cypher Learning, γιορτάζουμε & προσφέρουμε στις Θετικές Επιστήμες του Ε.Α.Π. που μας γέννησαν. ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες μας για τις Θ.Ε. ΦΥΕ 10, ΦΥΕ 12, ΦΥΕ 14, ΦΥΕ 20
έως
1-1-2017
!!!
............................................................................................................................................................Η ΦΥΕ 20, είναι από τους βασικότερους άξονες των Μαθηματικών και της Άλγεβρας, καθώς αποτελεί το υπόβαθρο της Γραμμικής Ανάλυσης και των Διακριτών Μαθηματικών και έχει ουσιαστικές εφαρμογές στη Γεωμετρία, τη Φυσική και τη Βιολογία. Η ύλη του Α' Μέρους της Θ.Ε. ΦΥΕ 20, η Γραμμική Άλγεβρα κατανέμεται σε έξι βασικούς διδακτικούς άξονες, αποτελώντας έτσι κεντρικό συνδετικό ιστό των σύγχρονων Μαθηματικών, ιδιαιτέρως μέσω της αφηρημένης έννοιας του διανυσματικού χώρου, η οποία μπορεί να μοντελοποιήσει αρκετά προβλήματα & φαινόμενα των Θετικών Επιστημών.

Μαζί θα χτίσουμε άρτια και στοχευμένα το μονοπάτι της επιτυχίας σου προς τις εξετάσεις, χτίζοντας από την αρχή τις μαθηματικές σου γνώσεις... ξεκινώντας από το σημείο μηδέν! Με συνεχείς υπενθυμίσεις και βαθμιαίο χτίσιμο της ύλης μας στο study portal eap.arnos.gr, θα αξιολογούμαστε συνεχώς και αδιάκοπα ως προς τις γνώσεις και το επίπεδο μας, με:


...........................................................................................................................................................................

* Καθοδήγηση Μελέτης, με αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης προσαρμοσμένο στο χρόνο, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες κάθε φοιτητή.

* Αναλυτική παρουσίαση & επίλυση των Εργασιών σε video, pdf και ζωντανή συνεδρία για απορίες, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς"... αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

* Συνεχή εξάσκηση μας, μέσω σταθμιστικών διαγωνισμάτων, παρελθόντων και υποψήφιων Θεμάτων Εξετάσεων για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης γενικότερα... βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων. 

* Επίλυση αποριών και άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

.........................................................................................................................................................................................................
Στο Κέντρο Arnos Online Education, το πιο οικονομικό online φροντιστήριο για τη Θ.Ε. ΦΥΕ 20, η διδασκαλία των ακόλουθων διδακτικών αντικειμένων:

 

  •       Διανυσματικός Λογισμός - Αναλυτική Γεωμετρία
  •       Άλγεβρα Πινάκων
  •       Διανυσματικοί χώροι & χώροι εσωτερικού γινομένου
  •       Γραμμικές Απεικονίσεις
  •       Χαρακτηριστικά Μεγέθη
  •       Διαγωνοποίηση τετραγωνικών πινάκων

πραγματοποιείται επιτυχώς κάθε ακαδημαϊκό έτος, στοχεύοντας στην σταδιακή οικοδόμηση της μαθηματικής σκέψης του φοιτητή, γεφυρώνοντας αφενός την αποχή από τα θρανία και χτίζοντας αφετέρου ένα δυναμικό και ακλόνητο μονοπάτι προς την επιτυχία των εξετάσεων! Με άλλα λόγια…

«Με το διάλογο, τη θετική σκέψη και τη συνεχή προσπάθεια...

ας μετατρέψουμε τον "άθλο" σε ευχάριστο μονοπάτι γνώσης & επιτυχίας".Αυτό είναι το σχεδιάγραμμα της τάξης:

Γραμμική Άλγεβρα - βιβλίο Ι.Κρόκου

1o Μάθημα: Πίνακες, Πράξεις, Ορίζουσα Πινάκων

Στο 1ο μας μάθημα, εξοικειωνόμαστε με την έννοια και τη δομή των Πινάκων και ορισμένων δομικών χαρακτηριστικών τους, όπως είναι η Ορίζουσα & ο Αντίστροφος ενός Πίνακα.

2ο Μάθημα: Γραμμικά Συστήματα

Μετά τη γνωριμία μας με τους πίνακες & τις ιδιότητες τους, ας δούμε με ηρεμία πώς χρησιμοποιούνται στα γραμμικά συστήματα. Τι σημαίνει και πώς λύνεται ένα γραμμικό σύστημα;

3ο Μάθημα: Γραμμική Άλγεβρα - Επανάληψη & Ανασκόπηση

Μάθημα ηρεμίας, επανάληψης και κλεισίματος των υπολοίπων μας, για τα κεφάλαια των Πινάκων και των Γραμμικών συστημάτων!!

4ο Μάθημα: Διανυσματικοί χώροι & Γραμμική ανεξαρτησία διανυσμάτων

Πότε δύο ή περισσότερα διανύσματα λέγονται γραμμικά ανεξάρτητα; Ποια η έννοια και οι ιδιότητες ενός διανυσματικού χώρου;

5o Μάθημα: Βάση & Διάσταση Διανυσματικού Χώρου (μέρος 1ο)

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ύλης μας περιμένει: Πώς βρίσκουμε τη βάση ενός διανυσματικού χώρου;

6ο Μάθημα: Βάση & Διάσταση Διανυσματικού Χώρου (μέρος 2ο)

Συνεχίζουμε τη συζήτηση μας πάνω σε Ασκήσεις & Θέματα αναφορικά με τον προσδιορισμό της βάσης ενός διανυσματικού χώρου.

7o Μάθημα: Χώροι Εσωτερικού Γινομένου & Ορθοκανονική Βάση

Τι είναι ο χώρος εσωτερικού γινομένου; Τι εκφράζει & πώς προσδιορίζεται μία ορθοκανονική βάση ενός διανυσματικού χώρου; SOS Θέμα Εξετάσεων!!

8ο Μάθημα: Ορθογώνιο Συμπλήρωμα & Ορθογώνιοι Πίνακες

Τι είναι το ορθογώνιο συμπλήρωμα ενός διανυσματικού χώρου & πώς βρίσκουμε μία βάση του;

9ο Μάθημα: Γραμμικές Απεικονίσεις (Εισαγωγή - Πυρήνας - Εικόνα)

Στο σημερινό μας μάθημα εισερχόμαστε στις γραμμικές απεικονίσεις Τι είναι η απεικόνιση & πώς ελέγχουμε, εάν είναι γραμμική; Τι είναι ο πυρήνας και η εικόνα για μία γραμμική απεικόνιση;

10o Μάθημα: Πίνακας Αναπαράστασης Γραμμικής Απεικόνισης

Σε αυτό το μάθημα μας, θα δούμε πώς μπορούμε να εκφράσουμε μία γραμμική απεικόνιση ως πίνακα!!

11o Μάθημα: Ιδιοτιμές, Ιδιοδιανύσματα, Διαγωνοποίηση Πινάκων

Τι είναι και πώς προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά μεγέθη (ιδιοτιμές & ιδιοδιανύσματα) για έναν πίνακα; Μπορεί ένας πίνακας να διαγωνοποιηθεί; SOS Συνδυαστικά θέματα με Γραμμικές απεικονίσεις μας περιμένουν!

12o Μάθημα: Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις 1ης τάξης

Τι ορίζουμε ως διαφορική εξίσωση; Τι σημαίνει τάξη μίας διαφορικής εξίσωσης; Στο σημερινό μας μάθημα γνωρίζουμε την έννοια και τον σκοπό ύπαρξης των διαφορικών εξισώσεων σε αντίκρυσμα με την καθημερινότητα μας.

13o Μάθημα: Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις 2ης τάξης

Έχοντας ήδη εξοικειωθεί με την έννοια, τα είδη και τον τρόπο επίλυσης των Σ.Δ.Ε. 1ης τάξης, συνεχίζουμε διδασκόμενοι τις Σ.Δ.Ε. 2ης τάξης και τις δύο πολύ σημαντικές μεθοδολογίες επίλυσης τους.

14o Μάθημα: Γραμμικά Συστήματα Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων

Έχοντας ήδη εξοικειωθεί με την έννοια, τα είδη και τον τρόπο επίλυσης των Σ.Δ.Ε. 1ης, 2ης και ανωτέρας τάξης, συνεχίζουμε διδασκόμενοι τα Γραμμικά Συστήματα Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων και τη μεθοδολογία επίλυσης τους μέσω εύρεσης των Χαρακτηριστικών Μεγεθών.

Γραπτές Εργασίες Θ.Ε. ΦΥΕ 20: Ακαδημαϊκό Έτος 2016 - 2017

Υπό το φόντο των Γραπτών Εργασιών, ένα μάθημα ηρεμίας & επανάληψης για τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Θ.Ε. ΦΥΕ 20.

Γραπτές Εργασίες Θ.Ε. ΦΥΕ 20: Ακαδημαϊκό Έτος 2017 - 2018

Γραπτές Εργασίες Θ.Ε. ΦΥΕ 20: Ακαδημαϊκό Έτος 2017 - 2018

Επαναληπτικό Μάθημα

Πίσω στην κορυφή