Skip to content
ΦΥΕ: Φυσικές Επιστήμες

ΦΥΕ 14 Α': Μαθηματικά


Τάξη
Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή στο μάθημα, πάτησε παρακάτω.
Επικοινωνήστε μαζί μαςΦΥΕ 14: Online Φροντιστηριακή Υποστήριξη - Coaching & Mentoring


.............................................................................................................................................................................

1985 - 2016
: 31 χρόνια Arnos Online Education!!!


Σε συνεργασία με τη Cypher Learning, γιορτάζουμε & προσφέρουμε στις Θετικές Επιστήμες του Ε.Α.Π. που μας γέννησαν. ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες μας για τις Θ.Ε. ΦΥΕ 10, ΦΥΕ 12, ΦΥΕ 14, ΦΥΕ 20
έως
1-1-2017
!!!
............................................................................................................................................................Η Θεματική Ενότητα ΦΥΕ 14, είναι από τις βασικές ενότητες του προγράμματος του ΕΑΠ στις Φυσικές Επιστήμες, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην οικοδόμηση της μαθηματικής μας σκέψης. Ο κυριότερος στόχος της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας,  είναι η σταδιακή εξέλιξη των γνώσεων του φοιτητή ως προς τις Θεμελιώδεις Αρχές της Φυσικής και τα Μαθηματικά Εργαλεία, προκειμένου να καταστεί ικανός στην επιστημονική περιγραφή και ερμηνεία των φυσικών φαινομένων.

Μαζί θα χτίσουμε άρτια και στοχευμένα το μονοπάτι της επιτυχίας σου προς τις εξετάσεις, χτίζοντας από την αρχή τις μαθηματικές σου γνώσεις... ξεκινώντας από το σημείο μηδέν! Με συνεχείς υπενθυμίσεις και βαθμιαίο χτίσιμο της ύλης μας, θα αξιολογούμαστε συνεχώς και αδιάκοπα ως προς τις γνώσεις και το επίπεδο μας, με:


...........................................................................................................................................................................

* Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης, με αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης προσαρμοσμένο στον περιορισμένο χρόνο και τις αυξημένες υποχρεώσεις κάθε φοιτητή.

* Αναλυτική παρουσίαση & επίλυση των Εργασιών σε video, pdf και ζωντανή συνεδρία... δίνοντας σημασία όχι μόνο στο πώς... αλλά κυρίως στο γιατί της σκέψης και λύσης.

* Συνεχή εξάσκηση μας, μέσω σταθμιστικών τεστ, παρελθόντων και υποψήφιων Θεμάτων Εξετάσεων για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης γενικότερα... βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων. 

.........................................................................................................................................................................................................Η συγκεκριμένη διαδικασία της σταδιακής μαθηματικής κατάρτισης του φοιτητή είναι απαραίτητη, καθώς θα εξυπηρετήσει τους ακόλουθους βασικούς σκοπούς: 

 • Άριστη γνώση στοιχειώδους άλγεβρας, συναρτησιακής ανάλυσης, απειροστικού λογισμού.
 • Μελέτη και ερμηνεία της κίνησης υλικού σημείου στο επίπεδο & το χώρο, με γραφικές παραστάσεις και χρήση κατάλληλων νόμων
 • Εξοικείωση των φοιτητών με τις έννοιες της ορμής και της ενέργειας ενός σώματος.
 • Μελέτη των φαινομένων που απορρέουν από το ηλεκτρικό φορτίο των σωματιδίων και από την αλληλεπίδραση ηλεκτρικών με μαγνητικών πεδίων.
 • Ανάλυση και περιγραφή της συμπεριφοράς των ρευστών επί ασκουμένων δυνάμεων ή προσφοράς ενέργειας σε αυτά.


Στο Κέντρο Arnos Online Education η διδασκαλία του διδακτικού αντικειμένου των Μαθηματικών της Θ.Ε. ΦΥΕ 14:

 

 •       Πίνακες
 •       Διανύσματα
 •       Γραμμικά Συστήματα
 •       Συναρτήσεις: Όριο & Συνέχεια
 •       Παράγωγοι & Εφαρμογές
 •      Αόριστο & Ορισμένο Ολοκλήρωμα

πραγματοποιείται επιτυχώς κάθε ακαδημαϊκό έτος, στοχεύοντας στην σταδιακή οικοδόμηση της μαθηματικής σκέψης του φοιτητή, γεφυρώνοντας αφενός την αποχή από τα θρανία και χτίζοντας αφετέρου ένα δυναμικό και ακλόνητο μονοπάτι προς την επιτυχία των εξετάσεων! Με άλλα λόγια…

«Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα» - Βασίλης ΤσιλιβήςΑυτό είναι το σχεδιάγραμμα της τάξης:

2η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2018-19

1η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2018-19

6η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-2018

5η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-18

4η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-18

Υλικό για την εκπόνηση της 4ης εργασίας της ΦΥΕ 14

3η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-18

Υλικό για την εκπόνηση της 3ης εργασίας της ΦΥΕ 14

2η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-18

Υλικό για την εκπόνηση της 2ης εργασίας της ΦΥΕ 14

1η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14 2017-18

Υλικό για την εκπόνηση της 1ης εργασίας της ΦΥΕ 14

1o - 2ο Μάθημα: Γραμμική Άλγεβρα - Πίνακες, Πράξεις, Ορίζουσα Πινάκων

Στα δύο πρώτα μας μαθήματα, εξοικειωνόμαστε με την έννοια και τη δομή των Πινάκων και ορισμένων δομικών χαρακτηριστικών τους, όπως είναι η Ορίζουσα & ο Αντίστροφος ενός Πίνακα.

3ο Μάθημα: Γραμμική Άλγεβρα - Γραμμικά Συστήματα

Μετά τη γνωριμία μας με τους πίνακες & τις ιδιότητες τους, ας δούμε με ηρεμία πώς χρησιμοποιούνται στα γραμμικά συστήματα. Τι σημαίνει και πώς λύνεται ένα γραμμικό σύστημα;

4ο Μάθημα: Διανύματα

Τι είναι το διάνυσμα & τι εκφράζει; Ποιες πράξεις ορίζονται μεταξύ των διανυσμάτων και ποια η γεωμετρική ερμηνεία τους;

5ο Μάθημα: Συναρτήσεις: Ορισμός, Ιδιότητες & Όρια

Αντικείμενο μας η γνωριμία μας με τις συναρτήσεις & τις χαρακτηριστικές ιδιότητες τους. Τι σημαίνει όριο συνάρτησης;

6ο Μάθημα: ΦΥΕ 14 Μαθηματικά - Επανάληψη & Ανασκόπηση

Μάθημα ηρεμίας, επανάληψης και κλεισίματος των υπολοίπων μας, για τα κεφάλαια των Πινάκων, των Γραμμικών Συστημάτων, των Διανυσμάτων & του Ορίου Συνάρτησης!

7ο -8ο Μάθημα: Λογισμός Συναρτήσεων Μιας Μεταβλητής - Παράγωγος Συνάρτησης

Σε αυτό το μάθημα γνωριζόμαστε με το βασικό "κλειδί" των Μαθηματικών και των Θεμάτων Εξετάσεων... την παράγωγο συνάρτησης.

9ο Μάθημα: Μονοτονία - Ακρότατα & Σημεία Καμπής Συνάρτησης

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στο ερώτημα: "Πού εφαρμόζονται οι παράγωγοι"; Ευκαιρία να γνωρίσουμε τη μονοτονία & τα ακρότατα, την καμπυλότητα & τα σημεία καμπής συναρτήσεων!

10ο Μάθημα: Πλήρης Μελέτη Συνάρτησης

Μελετούμε πλήρως μία συνάρτηση ως προς τη μονοτονία, τα ακρότατα, την καμπυλότητα, τα σημεία καμπής και τις ασύμπτωτες ευθείες της. Όλα τα "μυστικά" που συνθέτουν το γράφημα μίας συνάρτησης... τώρα μπροστά μας!

11ο Μάθημα: Αόριστο Ολοκλήρωμα Συνάρτησης & Μέθοδοι Υπολογισμού

Τι είναι και τι εκφράζει τo ολοκλήρωμα μίας συνάρτησης; Πώς προσδιορίζουμε το ολοκλήρωμα μίας συνάρτησης; Τι μεθόδους υπολογισμού έχουμε στη διάθεση μας;

12ο Μάθημα: Μέθοδοι Προσδιορισμού Ολοκληρωμάτων (συνέχεια...)

Συζητούμε τις δύο πρώτες εκ των τριών μεθόδων προσδιορισμού ενός αορίστου ολοκληρώματος: (α) την Παραγοντική Ολοκλήρωση & (β) τη Μέθοδο Αλλαγής Μεταβλητής.

13ο Μάθημα: Ολοκλήρωση Ρητών Συναρτήσεων - Ορισμένο Ολοκλήρωμα

Ολοκληρώνουμε τη συζήτηση μας στις Μεθόδους Προσδιορισμού Ολοκληρωμάτων, με την τελευταία μέθοδο: την Ολοκλήρωση Ρητών Συναρτήσεων.... και εξηγούμε τι εκφράζει και πώς υπολογίζεται το Ορισμένο ολοκλήρωμα μίας συνάρτησης.

6η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Εκφώνηση & Πλάνο Προετοιμασίας

5η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Εκφώνηση & Πλάνο Προετοιμασίας

4η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Εκφώνηση & Πλάνο Προετοιμασίας

3η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Εκφώνηση & Πλάνο Προετοιμασίας

ΝΕΟ!!! 2η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Πλήρης Επίλυση Ασκήσεων

Συζητούμε και αναλύουμε διεξοδικά τις Λύσεις για τη 2η Γραπτή Εργασία της Θ.Ε. ΦΥΕ 14.

1η Γραπτή Εργασία ΦΥΕ 14: Εκφώνηση & Πλάνο Προετοιμασίας

Υπό το φόντο της 1ης Εργασίας, ένα μάθημα ηρεμίας, επανάληψης για τους Πίνακες, τα Γραμμικά Συστήματα, τα Διανύσματα, τα Όρια & τις Παραγώγους Συναρτήσεων

Πίσω στην κορυφή