1985 ΑΡΝΟΣ... 2003 Online Education


Ξεκινάει το ταξίδι με προορισμό την Ιθάκη της Παιδείας

Ιδρύθηκε το Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ, με αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΜΠ και ΤΕΙ. Ιδρυτής και μέντοράς του είναι ο κ. Ιωάννης Κρόκος, πολιτικός μηχανικός και μαθηματικός που διακατέχεται από αγάπη και μεράκι για την εκπαίδευση.

Εκδόσεις βιβλίων-βοηθημάτων για φοιτητές ΑΕΙ-ΕΜΠ

Επεκτείναμε την εκπαιδευτική δράση μας και στον τομέα έκδοσης διδακτικών συγγραμμάτων, προς παροχή πρόσθετης βοήθειας στους φοιτητές θετικών και τεχνολογικών επιστημών. Σε αυτά τα πλαίσια εκδώσαμε μια σειρά από τίτλους σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές-συγγραφείς.

Το arnos.gr γεννιέται

Κατοχυρώνεται το διαδικτυακό όνομα του ιστότοπου www.arnos.gr. Γίνονται τα πρώτα βήματα προς μια εκπαίδευση χωρίς όρια!!!

Φροντιστηριακή στήριξη φοιτητών ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Ελληνικό ΑΕΙ που προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με το όραμα της ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εντάξαμε στο διδακτικό μας πλαίσιο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΕΑΠ για την άμεση ενίσχυσή τους.

Το «xωριό της Γνώσης» είναι online

Δημιουργήσαμε τον πρώτο διαδικτυακό τόπο www.oktonia.com με πάνω από 15.000 αρχεία με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και λυμένα θέματα εξετάσεων.

Προσέγγιση της φιλοσοφίας του e-learning

Με την αξιοποίηση του Moodle, του καινοτόμου για την εποχή LMS (Learning Management System) ενσωματώσαμε το e-learning στην εκπαιδευτική μας φιλοσοφία και έκτοτε συνεχώς το εξελίσσουμε.

Ζωντανή online διδασκαλία

Εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών τάξεων και πρωτοπορούμε προσφέροντας ένα εύχρηστο και ευέλικτο περιβάλλον στημένο με βάση παιδαγωγικές αρχές για τη διαχείριση της μάθησης και των μαθημάτων. Έτσι από το 2008 έγινε δυνατή η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου και online πλατφόρμας, σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ηλεκτρονικής τάξης, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και τα χρονικά όρια.

Εκπαιδευτικό υλικό για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ο ΑΡΝΟΣ ανοίγει τους εκπαιδευτικούς του ορίζοντες με τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού στο Public School για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Ξεπερνάμε τα σύνορα της Ελλάδας...

Για πρώτη φορά ο ΑΡΝΟΣ ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας και παρακολουθεί διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, των νέων τεχνολογιών και του βιβλίου όπως οι Online Educa Berlin, Bett, CeBIT, Frankfurt Book Fair. Στόχος να αποκτηθεί η Γνώση που θα γεννήσει τη δυνατότητα μιας εκπαίδευσης χωρίς όρια και στη χώρα μας.

Ανοίγει το “Αθηνά” Οικουμενικό e-Σχολείο

Δημιουργήσαμε το εκπαιδευτικό υλικό για το Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ με τη συνεργασία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ).

Οικουμενικές Κοινωνικές Δράσεις

Με την κοινωνική μας δράση συμβάλλουμε ενεργά και δυναμικά στην υποστήριξη μαθητών και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Διεθνής αναγνώριση του arnos.gr

Το όραμα και οι δράσεις του arnos.gr ξεπερνούν τα Ελληνικά σύνορα.

2-4 Δεκ., Bερολίνο | Συμμετοχή στην Online Educa παρουσιάζοντας το θέμα: "ΑΘΗΝΑ Οικουμενικό e-Σχολείο: Από την Επιβίωση στην Ευημερία".

28-30 Noεμ., Κάιρο | Παρουσίαση στο Συνέδριο AISI (Advanced Intelligent Systems and Informatics) με θέμα: "Building Numbers with Rods": Lesson Plans with Cuisenaire Method.

15-16 Oκτ., Tουλούζη | Συνέδριο Practical Pedagogies. Παρουσίαση με θέμα: "Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η διδακτική του πολέμου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση".

 

Online Educa, Bερολίνο, 2-4 Δεκεμβρίου

Συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο Online Educa Berlin, στο πάνελ “Current Challenges and Best Practises” παρουσιάζοντας το "ΑΘΗΝΑ Οικουμενικό e-Σχολείο: Από την Επιβίωση στην Ευημερία".

AISI, Beni Suef, Αίγυπτος, 28-30

Παρουσίαση στο Συνέδριο AISI (Advanced Intelligent Systems and Informatics) με θέμα: "Building Numbers with Rods": Lesson Plans with Cuisenaire Method.

Lighthouse e-volution awards 2016

• Μας απονέμεται το SILVER βραβείο για τις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς μας

• Στην κατηγορία «Ηλεκτρονικά Καταστήματα – Υπηρεσίες» μας απονέμεται το βραβείο Distinction in e-Commerce για το arnos.gr.

O Aρνός συνεργάζεται με την Cypher Learning

Ξεκινάει η συνεργασία μας με την Cypher Learning, εταιρεία ειδική στις πλατφόρμες e-learning με έδρα το San Fransisco, California, US.

H Cypher Learning είναι μια εταιρεία με κουλτούρα στην Online εκπαίδευση, η οποία δίνει την ευκαιρία με ποιότητα και οικονομία σε κάθε εκπαιδευτικό, σχολικό οργανισμό και εταιρεία να αναβαθμιστεί και να μπει στην εποχή της σύγχρονης μάθησης, να εφαρμόσει την ανεστραμμένη τάξη και το blended learning.